Välj en sida

Från skrubb till kunglig lada

Kvalité Häst & Hund Mälardalen AB är ett familjeägt företag som drivs av Hannah Larsson och Kerstin Olsson.

Mamma Kerstin har alltid engagerat sig i hundar och hästar, bland annat som aktiv som ordförande i Flensbygdens Ryttarförening (under de tio år den fanns) samt via egen hunduppfödning av labradorer i kenneln Sugarcane’s, i dag även med underbara dvärgtaxar.

Dottern Hannah var i unga år en aktiv elitryttare, med fina framgångar på unghästchampionaten. Men när Hannah fick sonen William 2008 och dottern Julia 2010 fick hästarna stå tillbaka för barnen och butiken.

För butiken är ingen dussinbutik. Kvalité Häst & Hund grundades den 27 november 1997 och slog upp portarna till en 20 kvadratmeter stor (liten!) butik, inriktad på häst och hundartiklar med öppet tre dagar i veckan á cirka fyra timmar. Kassan fanns i en magväska.

År 2000 flyttade företaget in till Flen och större lokaler. Butiken växte och började samarbeta med de allra bästa leverantörerna inom häst- och hundprodukter. Men att bara driva en rid- och hundsport butik i Flen är inte så lätt, så 2010 utökades sortimentet till dam- och herrkollektioner från flera noga utvalda välkända märken. Och vilken succé det blev!

Så en dag, hösten 2012, kom det in en stilig man i butiken för att köpa ett koppel. Efter lite småprat betalade mannen och gick (det blev visst två koppel trots allt!). Dagen efter ringer den där trevlige mannen upp Hannah och frågar om hon  inte är intresserad av att flytta verksamheten – till Lida Gård. Lida Gård som alltid varit Hannahs drömgård att bo på. Sagt och gjort, den 19 maj 2014 åkte Hannah till Stockholms slott och skrev på kontraktet, Lida Gård är en del av Stenhammars Godsförvaltning som ägs av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

Den 28 mars 2015 slog vi upp portarna till min/vår dröm här på Lida Gård i Sörmlands hjärta! Här hittar ni allt till hästen, ryttaren, hunden, jakten, festen och hemmet.

2019 var det premiär för Världens musik på Stenhammar – som Hannah hade den stora äran att projektleda.

Mode, mat, fika, fest och fritid – vi är vi ett av Sörmlands stora utflyktsmål, öppet 350 dagar om året.

Väl mött hos oss!

Hannah deltog i stilhoppningen för Sörmland på ryttar-VM i Stockholm 1990.

Läs mer: ÅRETS FÖRETAGARE SÖRMLAND »

Läs mer: VI PÅ LIDA GÅRD »

Läs mer: OM OSS »

Hannah utanför lokalen på Kyrkvägen i Flen. Den ordinarie loggan har Peder Fredricson ritat.

I mars 2015 gick flytten till Stenhammar Lida Gård.

Kerstin har haft hundar i livet från start.

2010 tog Hannah & Kerstin in mode i butiken – vilken succé!