Årets lokala hjälte 2023 – Vi är nominerade!

Hundratals nominerade har blivit fem finalister till att bli Årets lokala hjälte i ICAs Entreprenörspris 2023 – och vi är en av dem!

Röstningen är nu avslutad, tusen tack för din röst!

ICAs Entreprenörspris delas ut för sjätte året i rad och syftar till att uppmärksamma entreprenörer i hela Sverige.
Vinnarna 2023 utses genom en allmän omröstning på webben samt av ICAs Entreprenörspris jury.
Röstningen pågår mellan 21 februari–15 mars. Därefter har juryn ett möte och vinnarna koras.

Motiveringen:

Lida Gård | Hannah Larsson & Kerstin Olsson, Flen

Efter 18 år som egenföretagare stod Kerstin Olsson och dottern Hannah Larsson inför ett vägval: växla upp sin butik med produkter för häst och hund – eller lägga ned. Sju år senare har butiken utökats med inte bara restaurang och konferensmöjligheter, utan även försäljning inom jakt, mode, fest & fritidskläder. Lida Gård är idag ett välbesökt turistmål och en lokal stolthet i Södermanland.

Det var när Hannah och Kerstin fick erbjudande om att flytta sin butik till Lida Gård som verksamheten började växa. I en gammal ladugård ett par stenkast från Stenhammar Slott kan man idag handla allt från kläder och lokalproducerad mat till jakt-, djur- och friluftsprodukter, ta ett glas vin i kvällssolen, äta lunch eller boka in en fest på deras stora loge. Då grundarna är starkt engagerade i bygden och föreningslivet har de öppet 350 dagar om året och anordnar kontinuerligt olika evenemang för såväl lokalbefolkning som turister.

Läs mer och se övriga nominerade här »

ICAs Entreprenörspris jury 2023 består av: Petter Nilsson, ICA-handlare på ICA Riksgränsen, Anna-Karin Hatt, vd för Lantbrukarnas Riksförbund, Nina Jönsson, tillträdande vd för ICA Gruppen, Noel Abdayem, entreprenör och grundare av The Humble Co, Petra Peters, partneransvarig på Ung Företagsamhet samt Sara Rosengren, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.