Bombers Pelham 55 Moulded Preferred Contact

1 749,00 kr

Pelham 55, Moulded Preferred Contact från Bombers

16mm brett, kindkedja samt orange bettringar ingår (syns ej i bild)

Bombers Moulded Preferred Contact har cylindriska sidor och en platt mittdel. De cylindriska sidorna böjer sig över underkäken och lanerna, och den plana mittdelen lägger sig plant över tungan.

Mittdelen är en platt oval cirkel som är vinklad 45 grader för att ligga jämnt mot tunga och gom. De ledade delen på vardera sida om tungplattan ger de cylindriska sidorna självständig inverkan och stabilitet i mittdelen. Moulded betten är bra för hästar som inte gillar metall, eller när du har provat allt utan framgång.

Moulded betten från Bombers har utvecklats unikt för att säkerställa tre viktiga egenskaper: struktur, hållbarhet och komfort. Moulded Preferred Contact har utformats speciellt för fall där Bombers tungfria metoder inte har fungerat, och där någon form av tungtryck behövs. Bombers filosofi är att alltid försöka distribuera och fördela trycket, särskilt bort från känsliga områden.

Pelham har ringar för att fästa två par tyglar, ett par vid mundelen och ett par längst ned på skänkeln. Det ger en effekt liknande den vid ridning på kandar. Vissa ryttare, som upplever att det är svårt att hantera två par tyglar, använder ett delta som sätts i de båda bettringarna, en tygel fästs sedan i deltat. Pelham 55 har den kortaste skänkeln i Bombers sortiment (55 mm), det ger mindre hävstång och tryck på nacken än ett bett med längre skänkel.
Levereras med kindkedja och krokar.

Som med alla Bombers stålkomponenter täcks vajern inuti bettet och sidodelarna av livstidsgaranti. Denna mundel är inte lämplig för hästar som biter på bettet. Bettet omfattas därför inte av garanti eller reklamationsrätt om skadan uppstått på grund av att hästen bitit på bettet.

Delbetalning från 110,00 kr/månad

Artikelnr: N/A Kategorier: , , Etikett:

Ytterligare information

Storlek

125mm, 135mm

Du kanske också gillar …